Bouw platform N05-A

De bouw van platform N05-A op HMS Offshore Energy in Schiedam is in volle gang. Voordat we de laatste fase van de bouw ingaan, kijken we in deze timelapse-video terug op hoe het allemaal begon – en in hoog tempo is doorgegaan. Een indrukwekkend staaltje werk van alle betrokkenen!

Klaar voor de start

Het eerste staal is gesneden in december 2022. Inmiddels is de bouw binnen in de loods bijna afgerond. De bovenkant van het platform zal dan naar buiten worden verplaatst, zodat het testen kan beginnen. Naar verwachting kan in de zomer het platform getransporteerd worden naar de locatie in de Noordzee. Ook de gecontracteerde bedrijven voor de aanleg van de pijpleiding, de kabel naar het windpark en het voorbereiden van de put op de Noordzee staan startklaar. Dit alles om met als doel om eind 2024 het eerste aardgas te kunnen leveren.

Economische impuls

Het platform wordt gebouwd in Nederland en ook voor de materialen, installatie en het transport van platform N05-A werkt ONE-Dyas samen met bijna uitsluitend Nederlandse bedrijven. Het is een bewuste keuze die bijdraagt aan de Nederlandse economie en zorgt voor behoud van werkgelegenheid, kennis en infrastructuur die we nu en in de toekomst hard nodig hebben voor de energietransitie.