ONE-Dyas investeert samen met Nederlandse bedrijven in de energietransitie

18 januari 2023

Voor de ontwikkeling van gasveld N05-A in de Noordzee heeft ONE-Dyas omvangrijke contracten gesloten met onder meer Allseas, Heerema Marine Contractors en HSM Offshore Energy. Daarmee wordt een belangrijke volgende stap gezet in de borging van leveringszekerheid van aardgas, de energietransitie en de Nederlandse (kennis)economie.

Chris de Ruyter van Steveninck, CEO van ONE-Dyas: “Wij zetten alles op alles om dit Noordzeegas in de herfst van 2024 aan de Nederlandse en Duitse huishoudens en bedrijven te leveren. Daarom zijn we strategische samenwerkingen aangegaan met Allseas, Heerema Marine Contractros en HSM Offshore Energy. Bedrijven die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en die net als ONE-Dyas de verantwoordelijkheid nemen om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Hiermee geven we tevens een impuls aan de economie, werkgelegenheid, leveringszekerheid én de energietransitie. We brengen de emissies naar het absolute minimum, doordat het nabijgelegen offshore-windpark Riffgat het platform N05-A voorziet van windenergie. Daarmee is dit op de Noordzee de gasontwikkeling met de laagste emissies.”

Versnelling van Noordzeegas
ONE-Dyas draagt met deze ontwikkeling actief bij aan het verhogen van de Nederlandse energievoorziening en het fors verlagen van de CO2-uitstoot ten opzichte van importgas. De ontwikkeling van dit gasveld staat voor veilig en verantwoord aardgas van eigen bodem en past bij het beleid van Nederlandse overheid, die ervoor kiest om de productie van Noordzeeaardgas te versnellen en de import van nog meer buitenlands aardgas zo veel mogelijk te beperken. Met de Nederlandse en Duitse overheid hebben we afgesproken om alleen aardgas te produceren zolang er binnenlandse vraag naar aardgas is.

Lees meer over deze update en Allseas, Heerema Marine Contractors en HSM Offshore Energy in het persbericht over omvangrijke contracten voor ontwikkeling N05-A